Lukijat

perjantai 1. helmikuuta 2019

Liike Nytillä on 6 yhteistä periaatetta. Näin vastaan:

1.   Jokaisesta on pidettävä huolta

KYLLÄ, olen täysin samaa mieltä.

Suomalaisessa yhteiskunnassa on häpeällistä, miten tällä hetkellä vanhuksia ja vammaisia kohdellaan. Ja yleensäkin meitä heikompia. Raha tottakai sanelee pitkälti, mutta ihminen on kuitenkin se isäntä. Eikö?

En silti halua rasittaa isotuloisia ylisuurilla veroilla vaan muuttamalla koko yhteiskunta- ja sosiaaliturvajärjestelmää. Asennekasvatusta tähänkin sektoriin.


2.   Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut 

Nimenomaa REILUT.

Palveluja tarvitseville on aivan sama kuka sen tuottaa, kunhan jokaisella on niihin OIKEASTI mahdollisuus ja varaa. Valvonnan tulee olla tarpeeksi tehokasta, jotta räikeät laiminlyönnit ja vääryydet tulevat sanktioiduiksi. Ja niin, että verotulot jäävät suomeen!!


3.   Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla  

KYLLÄ.

Tarvitaan isoja ja pieniä muutoksia. Asennekasvatuksella ja valistuksella tehtäisiin jo paljon. On pidettävä kuitenkin järki ja realismi päässä, eikä lähteä vaikka suin päin rajoittamaan tai rankaisemaan yksityisautoilua niiltä, jotka sitä välttämättä tarvitsevat. Esim. vammaiset ja maalla asuvat, jotka eivät pysty hyödyntämään julkista liikennettä. Ylikulutusta sen sijaan voidaan hillitä.


4.   Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa  

AIVAN.

Suomeen on kehitettävä mahdollisuuksia, jotta ihmiset voisivat aidosti aloittaa ja toimia itsenäisenä yrittäjänä. Uskon, että yrittäjänä ollaan tehokkaita, koska työn hyöty tulee itselle.


5.   Yksilön arvostaminen

NÄIN JUURI.

Jokaisella tulee olla oikeus päättää omasta elämästään ja saada ihmisarvoinen kohtelu yhteiskunnan taholta(kin). On silti luotava toimivat turvaverkot, jotta kukaan ei pääse putoamaan tyhjän päälle. Yksilön arvostaminen ei mitenkään pois sulje yhteisöllisyyttä. Olemme jokainen vastuussa itsestämme mutta myös lähimmäisistämme!


6.   Eurooppa-myönteisyys    

JEP.

Hyvä yhteistyö on tärkeää mutta Suomen on pidettävä tiukasti myös puoliaan ja pidettävä huoli, että EU-päätökset ovat oikeudenmukaisia ja reiluja Suomelle ja suomalaisille. Suomen tulee toimia EU:ssa rohkeasti ja hyvällä itsetunnolla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti